2012. augusztus 23., csütörtök

Globalizáció

Itt az ideje így nyár végén , hogy megnézzem milyen kötelező illetve ajánlott irodalmat ajánl a második évre a sulim online jegyzetboltja..... lehangolónak tűnik az a tény , hogy a " szakkönyvek többsége 5 évnél régebben íródott..Itt van például a " Globalizáció és külföldi tőkeberuházások újabb fejleményei Magyarországon 2003-ban publikált könyv......nah jó...lassan 10 éve adták ki.
Nem tudom pontosan, hogy mi lesz a tananyagban... de biztosan végig megy azokon a folyamatokon és hatásain, amely országunkban játszódott le.... majd továbbvándorolt Európa színterének szélén.... majd azt is elhagyva Ázsia felé véve az irányt.
Például a " Nokia romokban heverését már egy jó ideje látjuk......sőt...jóslatok is elhangzottak a nem megfelelő " fejlesztési iránya miatt...évekkel ezelőtt...
De van aki itt  maradt országunkban...és terjeszkedett tovább..és tovább ...és tovább.
De mind1 ezeknek..... hiszen haldokolnak ...nem-nem miattunk. az ' anyacégnél vannak kemény gondok .... ugyanis az elvárt ...azaz a mi fizetésképességünktől  függő árbevétel-növekedés elmarad...már évek óta....mint ahogy a fizetésem emelése is elmarad...már évek óta
A meg nem valósított hazánkbéli külföldi-: külföldi - magyar beruházások szép számmal léteznek...léteztek és ahol akik hittek bennük lehuppantak a földre ülve..... például a Balaton partján leülve és lehűtve az ottani lakosságot ..pedig bíztak benne, hogy munkahelyeket teremt...nem beszélve a motorsport szerelmeseiről.